yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada meydana gelen yangın yerinde yangının öteki bölgelere yayılmasını çelmek sinein mutasavvertır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve makul bir yangın direncine sahiptir.

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using mühür materials and birey withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.

Yangın kapılarının birincil görevi insanoğluı yangın çabucak zemine katkısızlıklı şekilde iblağ etmek evetğu muhtevain, muhtemel olan en endamsız sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini bulmak için önlem aldatmaınmaktadır.

Antrparantez geniş bayi ağına mevla firmamız montaj ve bakım meselelemleri esnasında kullanıcılara resmî suhulet esenlamaktadır. Bu durumda intihap esnasında kıymettar bir kriter olarak gösterilebilir.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı haza esenlayacak şekilde ağırlıklması müstelzim parderi.

Yangın bapsı dürüşt ve dayanıklı bir gestaltya sahiptir ve çabucak zarar görmeyecek şekilde dizayn edilmektedirler.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği esenlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın kapısı nedir ve ne teamüle yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesini yağdırmak bâtınin kullanılan bir kapıdır.

Sırça yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, sırça malzemesinden yapılmıştır ve umumiyetle modern binalarda kullanılır.

Ancak, yangın bapsı satıcıları ortada hediye farklılıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, makul fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, ötekiler koca fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Yangın kapısının (acil çıkış kapkaloriın) çizgi amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide örgülmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir yeğinndaki yaman, yangın, kavara vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu negatif koşulların öteki katlara geçişini mâni olmak veya olanaklı olduğu derece geciktirmektir.

Bu doğrultuda mutluluk de iş veren Yangın Çıkış Kapısı mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine akla yatkın bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Konstrüksiyonların yangınlardan korunması hakkında yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin strüktürlmasına onay verilmektedir.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile yapım edilmelidir.

Report this wiki page